Toename in hacken en andere ICT-ontwikkelingen

In 2018 heeft de nieuwe Wetgeving iedereen al extra scherp gesteld, maar Axenia is uiteraard altijd al zeer alert op veiligheidszaken. Met voortdurend nieuwe ontwikkelingen in de ICT is het er voor uw organisatie echter niet eenvoudiger op geworden om overzicht te houden. Daarom streven we er bij Axenia naar om de rapporten zo inzichtelijk mogelijk voor u te maken, zodat de complexe materie begrijpelijk en overzichtelijk blijft.

Toename in hacken

Niet alleen de Wetgeving stuwt de ICT naar betere beveiliging. Er is ook een duidelijke toename in hacken, bijvoorbeeld via Social Engineering. Om te voorkomen dat uw organisatie hier last van ondervindt, zijn ook dit jaar extra maatregelen noodzakelijk. De meesten van die maatregelen vinden bij Axenia ‘below the surface’ plaats, maar aansluitend bieden we dit jaar een nieuwe dienst aan: Extended Password Management.

Dit uitgebreide wachtwoord management gaat verder dan alleen het beheer van de wachtwoorden van de hard- en software van uw organisatie, want ook de bedrijfseigen wachtwoorden kunnen nu door ons beheerd worden. Dat kunnen de eigen inlog-wachtwoorden zijn en belangrijke systeemwachtwoorden, maar ook het wachtwoord voor de website waar ziekmeldingen worden geregistreerd of de boekhouding wordt gedaan.

Veel organisaties blijken juist op dit punt kwetsbaar te zijn. Hackers gebruiken het daarom regelmatig als een ‘back-door’ om de organisatie binnen te dringen. Wat dus wat in eerste instantie een onschuldig en relatief onbelangrijk wachtwoord lijkt, kan in de praktijk de eerste stap naar een veel grotere bedreiging zijn. Neem gerust contact op als u vragen hierover heeft.

Flexibel en veilig

Ook nieuw bij Axenia vanaf 2019 zijn de Hosted Cloud Workspaces, waarmee organisaties wereldwijd gebruik kunnen maken van Cloud werkplekken, inclusief de nodige software. Deze optie maakt het werken op elke willekeurige locatie eenvoudiger en veiliger. Neem ook hierover contact op als u vragen of interesse heeft.

ISO 27001

Axenia verwacht dit jaar het ISO-certificaat te ontvangen, maar zoals al eerder aangegeven vinden er ook veel ‘onzichtbare’ veranderingen plaats. We werken aan en investeren constant in een nog stabielere, veiligere en overzichtelijkere ICT-omgeving.

Uw ICT

Het is onze taak om binnen de klant-organisatie de ICT zo soepel en onzichtbaar mogelijk te laten functioneren en deze vervolgens zo helder mogelijk te rapporteren. Zo vinden er op de achtergrond regelmatig verbeteringen in onze dienstverlening plaats, waar u als klant niet altijd van op de hoogte bent.

Een belangrijke veranderingen voor dit nieuwe jaar is de aankoop van nieuwe netwerk-software. Deze maakt het mogelijk om nog grondiger het netwerk te monitoren, nog beter de netwerkinfrastructuur te visualiseren en troubleshooten, enzovoort. Mocht u meer willen weten over deze investering, of over de andere nieuwe en verbeterde diensten, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp