De cloud werkt beter dan mondkapjes

We hebben een tijdje lang wat minder van ons laten horen, vooral sinds de start van de maatregelen tegen het Corona-virus. De reden is natuurlijk dat we het behoorlijk druk hadden met het Corona-proof maken van de ICT bij onze klanten. Voor deze bedrijven is het intussen wel duidelijk dat de Cloud beter voor ze werkt dan de mondkapjes.

Cloud en VoIP werken ook beter dan anderhalve meter

Met de onduidelijkheden en discussie over de verspreiding van het virus, kan beter het zekere voor het onzekere worden genomen. Wie zonder gevaar voor besmetting met collega’s en klanten in contact wil blijven en niet wil achterraken met het werk, kan in de anderhalve meter samenleving maar beter beschikken over goedwerkende en veilige Cloud- en VoIP-configuraties. Daarvoor moesten we in veel gevallen de capaciteit uitbreiden bij onze klanten, en met zoveel mensen die vanuit huis werken, is de veiligheidsgarantie enorm belangrijk.

Toch hebben we ons niet alleen op de omschakeling naar thuiswerkers geconcentreerd. Sinds de start van de Corona-crisis zijn spam, phishing en andersoortige ‘aanvallen’ namelijk flink toegenomen. Men probeert blijkbaar gebruik te maken van de situatie waar men kan. We voeren daarom o.a. Phishing- en PEN-testen uit voor onze klanten.

Veiligheid analyseren, testen en monitoren

Met de security-testen kunnen we niet alleen de veiligheid van de systemen van onze klanten op de proef stellen, maar ook de mensen die ermee werken beter bekend maken met verschillende soorten aanvallen. Ze worden zich met behulp van de test bijvoorbeeld beter bewust van het belang van het volgen van veiligheidsprotocollen.
Naast de Cloud- en VoIP-activiteiten, moet uiteraard ook het eventuele eigen netwerk up-to-date blijven om de nodige aanvallen te kunnen weerstaan. Met onze nieuwe netwerk-monitoring en -analyse tool kunnen we snel de problemen en fouten opsporen en repareren. Alle onderdelen moeten daarbij goed op elkaar aansluiten om soepel, foutloos en veilig te blijven functioneren.

Gezien het groeiende belang van de genoemde onderwerpen in de situatie sinds Corona, zullen we de komende tijd in een aantal artikelen uitgebreider erop ingaan. Onderwerpen als de Cloud, VoIP, PEN-testen, en netwerken-monitoring, enzovoort.

Wil je op de hoogte worden gebracht zodra we een nieuw artikel publiceren? Laat het ons dan weten via het contactformulier.

Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp